SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borlänge Handbollklubb
Handboll
A-Herr

Borlänge HK Herrar

Välkommen till Borlänge HK:s herrlags hemsida. Vi spelar i division 2 region mitt, ni kan följa våra matcher under säsongen på herrlagets solidsport: BHK HERR Solidsport

 

Vill du vara med på resan, tveka inte att höra av dig.

Inför HK eRPing
2022-12-05 22:04
Diplom från Prostatacancerförbundet till herrarna

Herrarna samlade in pengar till Prostacancerförbundet under November. Vi är oerhört tacksamma för bidragen från både inom laget och utanför. 3400:- blev den officiella summan (900:- insamlat från en annan sida). Extra stort plus till familjen Von Krusenstierna som bidrog med mest och därav vann en tavla från Robin Fogel i laget!

 

Den tionde omgången närmar sig och det vankas ännu en bortaresa för Borlänge HK som drar till Linköping på söndag för den näst sista matchen innan jul- och nyårsuppehållet. Med i bussen söderut finns den svävande vänsterhanden från Forssa, Valter Landström, som delar med sig av sina tankar inför bortamatchen mot eRPing.

 

Hur går tankarna inför årets sista bortamatch?

Säsongen har ju onekligen gått ganska bra så här långt och i helgen bärgade vi ännu en övertygande seger hemma mot HK Fräs. Det skulle vara synd att inte fortsätta på den inslagna vägen. Därför är det som vanligt fullt fokus, hårt arbete och mycket glädje som behöver tas fram för att vi ska lösa uppgiften och få med oss alla poäng till sweet home Borlänge.

 

Förhoppningsvis får vi också lite välbehövlig extra support från sidan av kompisarna i U19 som spelar efter oss i samma hall och delar buss med oss.

 

Ny och yngst i A-laget, hur har du tagits emot?

Det är en bra stämning i laget, alla är schyssta och det har inte varit några problem att komma in i gruppen. Men det är klart att de äldre givetvis tittat lite snett på mig när man som nykomling kommit att dominera i både spanska ligan inför matcherna och i quizzen på bortresorna.

 

Undertecknad vill understryka att någon dominans inom spanska ligan är det inte på tals om. Eventuellt att Valter kan ta sig till 8-delsfinal om vindarna blåser rätt.

 

Till denna match bjuder vi på dubbelintervju med Eric Sjöberg. Extra långt införsnack inför en östgöta söndag med kaffe och kaka.

 

Tankar inför erping? 

Tror matchen mot erping kan bli väldigt rolig och intressant. Det är ett u-lag till RP så man vet aldrig riktigt vad dom tar med för spelare. Vi är ju i väldigt bra form så det är bara att ånga på och fortsätta på den fina formen. Gör vi det vi ska och kommer in i matchen med rätt attityd så ska vi åka hem med ännu en vinst. 


Vad gör du på bussresan på 8h tur och retur? 

På bussresan dit så tar jag de mest lugnt och lyssnar på lite bra musik för att komma i rätt stämning och taggning. Sen blir det den sedvanliga quizen där jag och Dylin har överraskat den här säsongen och varit väldigt starka, så den ska vi kamma hem på söndag. På hemresan blir de nog en hel del sömn.

 

Tips till ungdomar som vill börja med spanska ligan? 

Om man vill börja med spanska ligan som ungdom så tycker jag man ska studera oss lite mer rutinerade. Tex mig och Benji ska man kolla noga på, ett bättre samarbete får man leta efter.

 

Även om handboll givetvis ses bäst på plats så kan du som vanligt se matchen på handbollplay.se/borlangehk-herrar/games

Referat: Borlänge HK Herrar - HK Fräs
Vinst mot HK Fräs
2022-12-03 15:55
Spanska ligan startade år 1846 den 3 December

Vi firade matchen mot HK Fräs med att inleda med en tyst minut för alla tidigare pionjärer inom Spanska ligan som startade den 3 december 1846. På bilden ser ni Karl Huselius och Berndt Olofsson som poserar inför deras slutspel. Laget avslutade sedan årets firande med en vinst mot HK Fräs som tränare Andreas Lundgren kommenterar: 

 

En bra inledning på matchen med hög energi tvingade HK Fräs till tidig timeout vid 6-1. Vi hade lite bekymmer i försvaret då vi släppte till för öppna lägen och gjorde det svårt för vår målvakt och släpper in 15 mål bakåt. Men med trygghet och bra spridning med fint bollsläpp i anfallsspelet höll vi ändå avståndet. I halvtid justerade vi våra brister och täppte till ordentligt med bara 10 insläppta mål bakåt. En övertygande seger med 42-25. 2poäng 17 plusmål hamnar på kontot, ytterligare en fin laginsats.

Inför HK Fräs
2022-11-28 22:02
Axel fräser på motståndaren

Ny vecka ny spanska liga. Sen vankas match mot fräsiga laget Fräs (Norrköpings HKs B-lag) från fräsiga Norrköping. Hemma i Maserhallen 14.00, näst sista gången innan nytt år. Passa på att se härlig handboll där damerna börjar och herrarna fortsätter. Fräsigt. Målvakten Axel Anagrius kommenterar matchen: 

 

Tankar inför HK Fräs hemma? 
I helgen är det hemmamatch som väntar och HK Fräs står för motståndet. Fräs vann sin senaste match mot Eksjö som ligger fyra i tabellen vilket visar att det finns kvaliteter i laget. Vi måste ändå fokusera på vårat spel och att gå in i matchen med rätt inställning, om vi gör det så kommer vi få med oss två poäng. Kom och stötta oss så skapar vi samma stämning som på senaste hemmamatchen!!

 

Vad gör du för fräsigt på matchdagen innan match? 

På matchdagen blir det att gå upp käka lite frukost sen plockar Gunnar upp mig och det blir förmodligen lunch med laget på Ikea. Efter det är det bara fullt fokus som gäller. 

Matchen sänds på solidsport men se den live. Bättre så. 

Referat: HK GP - Borlänge HK Herrar
Vinst mot HK GP
2022-11-26 18:25
Godkänd gömd spanska liga plan.

Det blev en vinst mot GP. Kaffe kaka 8e raka kaka baka. Andreas kommenterar:

 

Ytterligare ett toppmöte på bortaplan mot serietvåan HK GP. En tidig matchstart 12.00 kräver extra taggning av varje individ. Vi lyckas hitta bra fokus från start och håller oss till våran spelplan. Det är jämnt fram till 6-6 sen börjar vi dra ifrån.
I andra halvlek bibehåller vi energin och släpper aldrig in GP i matchen. En stark laginsats med bra fokus och många målgörare.

Spanska ligan var rätt skoj och vi står på i vått och torrt med gruppspel. 

Inför HK GP
2022-11-21 18:56

https://insamling.prostatacancerforbundet.se/fundraisers/borlange-handboll-herr

 

Ny vecka ny match. Nu väntar HK GP 12.00 på lördag (OBS: Ny matchtid, ändrad från 10.00) - Följ med i buss från Borlänge eller spana på solidsport. Åker ni med kan ni få sitta bredvid Eris P som sänkt 14 Noccos. Lite som att hoppa bungyjump utan säkerhetslinan. Skadelistan ligger på 3, sist ut är Douglas som är frånvarande med ett bonebruise på ljumsken. 

 

Tankar inför GP borta? 

GP kommer bli en tuff uppgift en trupp som startat starkt denna säsong och visat på bra resultat! Huvud fokuset för oss i denna match efter Eskil hemma kommer att vara att sticka fram näsan hos alla spelare på planen, våga hålla lugnet och visa glädje!
Dessa tre faktorer tror jag själv att denna match kommer präglas av och att det leder till en vinst! Jag tror GP kommer få en tuff och metalt jobbig match efter vi har fått dessa tre faktorer att klaffa i Ellfolk Arena på lördag.

 

Hur är skadestatusen ut i laget? 

Skade statusen på Hackzell och Pedersen ser verkligen ut att gå framåt Pedersen har nu i tre matcher kommit in och styrt upp ett bra tempo med höger näven vilket jag ser väldigt positivt och efter tre laserbehandlingar så är han på bättrings vägen och tillbaka inom kort. Hackzell har blivit lagets nya bolltvättare ;). Nej men skämt och sido operationen är gjord och gipset är på men snart ska det av och börja rehabass enligt mig ser han sjukt sugen ut för en comeback efter en lång skada. Jag och Hackzell har ju hållit bänken varm den senaste matcherna, rehaben och lasern funkar och jag börjar känna mig riktigt fräsch kroppen lirar så om allt fungerar och känns bra så är jag tillbaka inom en snar framtid.

 

Vad gör du på bussresan fram och tillbaka? 

Bussresan till Eskilstuna har jag inte funderat så mycket på ännu men antagligen blir det väll en del among us med laget där Fille alltid fuskar ;). Och sen kanske Robban bjuder på någon riktigt konstig snus vem vet buss resorna skiljer sig ofta åt men det jag vet att jag ska göra är att äta pastasallad dricka kaffe lyssna på musik och ladda in för säsongens tuffaste match!

 

https://insamling.prostatacancerforbundet.se/fundraisers/borlange-handboll-herr

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
BHK, 09/12 12:30 
BHK, 04/12 16:58 
BHK, 02/12 13:06 
BHK, 30/11 09:23 
BHK, 23/11 07:38 
BHK, 20/11 13:04 
 
Våra Huvudsponsorer
Våra sponsorer