SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borlänge Handbollklubb
Handboll
Dam

Borlänge HK - A-lag Dam

Vi spelar i Div 1 Norra 24/25

 

Få tillgång till alla våra matcher som livesänds på Solidsport under säsongen och samtidigt är du med och stöttar vårt lag ekonomiskt. Som månadssupporter får du tillgång till både hemma och bortamatcherna.

Du kan när helst du vill avsluta ditt medlemskap, tryck på länken för info.

https://solidsport.com/borlangehk-damer

 

 

Följ oss även på instagram och Tik-Tok - @bhkdamlag

 

Vill du komma i kontakt med laget, vänligen kontakta: 

Samel Burzic

070-320 08 14

burzic.samel@gmail.com

 

Referat:
2024-03-21 08:23

Matchen

Förutsätningarna inför sista serierundan va klara hela veckan: Vi behövde minst én poäng för att säkra platsen i serien nästa säsong, och Bolton va redan klara för division 2 och kunde spela av den sista matchen utan press och med låga axlar. Det blev därför en tuff matchbild, där första halvlek präglades av ett stressigt spel där vi inte helt hittade rytmen vi ville ha i matchen, trots att vi kom gott igång både i försvar och anfall till en tidig 3-1 ledning. Stundens allvar låg lite över oss utöver hela första halvlek och Bolton kunde hänga med till drygt 20 minuter va passerade, när vi fick Alice utskickad ur matchen med ett olyckligt rött kort. Resten av halvleken gick inte våran väg, Bolton fick några enkla mål och en ledning när signalen gick till 11-14.

I pausen snackade vi gott om att sänka axlarna och fokusera på dom viktiga uppgifterna, och när andra halvlek visslades igång stod ett annat lag på banan än det som frustrerade gick av i första. Vi gjorde som vi visste vi kunde och stängde i försvar och mål dom första tio minuterna, medans vi nollade Boltons ledning till 14-14, innan Bolton fick göra sitt första mål för halvleken.

Ändringarna vi hade bestämt oss för att göra först och främst i försvar i pausen funkade riktigt bra och Bolton fick svårt att göra mål, medans anfallsspelet funkade bättre och vi fick fram en tremålsledning på 23-20 när Bolton ändrade sitt försvar och punktade bort Malin och Maja. Det gav oss en större trygghet på att hämta hem matchen och poängen, men det blev onödigt spännande hela vägen ut, då Stina fick matchens, och våran, 6e utvisning med fem minuter kvar och när Christina fick sin första utvisning nånsin på värst tänkbara tidpunkt, när det va mindre än två minuter kvar av matchen.

 

Bolton nollade ledningen med en minut kvar, och efter en timeout från hemmalaget, blev det dags för Ella, som va en nyckelspelare dagen innan när u-laget tog poäng i sista matchen i div 2 och behöll platsen i den serien, att avgöra med ett härligt mål med några sekunder kvar och sätta resultatet till 24-23, två poäng och en 7e plats i div 1 2023-2024!

 

Konklusion

Det blev en intens match, med precis så mycket nerv som man kunde förvänta, när vi hade allt att kämpa för och motståndarna ingenting. Vi fick kämpa i en rejäl uppförsbacke, också i sista matchen, men visade i slutändan att ingenting annat än oss själva kunde stoppa oss när allt va i spel. Den jamnaste serien på väldigt många år har varit en interessant resa, och nu är vi bara glada att vi kan andas ut och njuta att säsongen är över och vi kan njuta lite välförtjänad vila!

 

Matchens lirare: Malin Almqvist

Matchens Kurt: Ella Petterson

Matchens kaka: Maja Svanberg

Säsongens sista seriematch!
2024-03-15 18:04

Efter en lång och innehållsrik säsong har vi äntligen kommit fram till seriens 22a och sista match, och vi slutar som vi började säsongen, mot Bolton, denna gång hemma i Maserhallen på söndag! Vi är taggade och laddade ut i fingertopparna efter att göra ett snyggt avslut på säsongen, och glädjer oss att visa upp oss från våran bästa sida i hemmaborgen. Förutsätningarna är klara; Vi behöver poäng för att vara säkra på förnyat kontrakt i division 1, medans Bolton är klara för division 2 nästa år och kommer till matchen med låga axlar och utan press på sig, så det utlovas en rejäl och spännande match!

Vi har jobbat hela veckan med att skärpa detaljerna i vårat spel och fokus, och är redo att ge järnet på söndag för att behålla poängen hemma i Dalarna. Vi hoppas därför att ni alla tar med er alla ni känner till Maserhallen på söndag och klappar och hejar oss fram till en härlig vinst!

 

Matchen börjar kl. 16.00 och har ni inte möjlighet att finnas på plats streamas den som alltid via https://handbollplay.se/borlangehk-damer/games/g/bv8d70ge

 

 

Våran Alice har fått svara på några frågor inför matchen mot Bolton!

Tjena Alice, hur har veckan varit inför säsongens sista seriematch?

 

Hej! Veckan har varit bra, tycker vi flyttat fokuset till rätt ställe som skapar ännu mer trygghet i gruppen.

 

I höstas hämtade vi hem en fin vinst i första matchen borta mot Bolton, hur gör vi det igen på lördag?

 

Vi hämtar hem en till vinst genom att slå på vårat psyke och köra det spel vi vet att vi kan och sen är det verkligen bara att köra på, sista matchen och vi kan offra allt vi har.

 

Hur har din första säsong i BHK-tröjan varit, och hur har du upplevd mötet med division 1?

 

Min första säsong i BHK har varit väldigt bra! Känner att jag tagit stora steg rätt in i seniorhandbollen och mötet med division 1 tycker jag att jag matchar bra nu när man vuxit in i det. Sen är det klart att det funnits stora utmaningar med division 1 också men de utmaningar har ni i laget hjälpt mig med.

 

Har du en favoritklubb du gärna hade spelat för nångång i framtiden, isf vilken?

 

Oj, om jag får drömma just nu hade jag velat testa på den danska handbollen och kanske spela i Team Esbjerg eller typ Ikast!

 

Vad gör du hälst på fritiden när handbollen snart tar en paus?

 

Jag umgås helst med min familj då det inte blir så mycket av det i veckorna på grund av handbollen. Tycker också om att resa runt lite så något äventyr gör jag gärna.

 

Quizet för denna säsongen avslutas på söndag, vem tror du kammar hem totalvinsten?

 

Jag tror faktiskt starkt på min kära syster i detta, hon har en förmåga att kunna mer än vad man tror ! Så tror Malin kammar hem totalvinsten i säsongens quiz.

 

ALLA TILL MASER PÅ SÖNDAG!

Here we go!
2024-03-09 13:12

Imorgon är det dags; Säsongens sista bortamatch och härligt va den är viktig för begge lagen!

 

Det är nu i slutskedet av säsongen att allt avgörs; tabellen är fortfarande otroligt jamn och varje poäng gör stor skillnad på vart alla hamnar när vi räknar upp om några veckor, så nu gäller det att va disciplinerade och släppa loss på samma tid. Vi har både tränat bra och spelat en jättefin match mot Enköping i onsdags, där vi gick in i Svenska Cupen med vinst 30-19 och en bra känsla inför matchen mot Uppsala imorgon på bortaplan.

Vi har gjort våre förberedelser och som vanligt gnuggat mer på vårat eget spel så nu känner vi oss redo för en viktig match mot ett lag och spelare vi känner väl och där begge lag kommer ge allt för att stå igen med poängen när matchen är slut!

 

söndag bjuder vi upp till match i Fyrishov kl. 13.45 och den kan följas i hallen eller via skärmen på https://handbollplay.se/uppsalahk-damer/games/g/j7dniuop 

 

Inför matchen mot Uppsala har vi tagit ett snack med våran Tuwa!

 

Hallåj där! I onsdags hoppade vi in i Svenska Cupen och fick en bra start mot Enköping, hur är läget i laget inför matchen mot Uppsala på söndag?

Det är bra just nu, vi känner oss trygga med vårt spel och vet vad som behövs för att ta två poäng!

 

Vad är nycklarna för en lyckad match och två poäng till helgen?

Spela med samma energi och vilja vi haft de senaste matcherna och fokusera på vårt egna spel tror jag blir nyckeln för vinst.

 

En lång säsong går mot slutet och två matcher återstår, hur har säsongen varit för din del?

För min del har säsongen verkligen haft sina upp- och nedgångar, men jag ser fram emot att avsluta den på ett positivt sätt med resten av laget.

 

Vilken artist spelas mest i dina lurar för tiden?

Benjamin Ingrosso spelas nog ex antal gånger per dag, men Bryson Tiller lyssnar ja mycket på nu!

 

Vad är favoritserien och filmen?

Favorit serie måste nog vara Johan Falk och favorit film är Freedom writers.

 

Om du fick valet mellan att åka till månen eller vara på en segelbåt i Stillahavet i sex månader, vad hade du valt och varför?

Hade nog valt segel båt då jag alltid vart fascinerad av havet.

Cupmatch ikväll!
2024-03-06 15:13

Ikväll träder vi in i Svenska Cupen, och matchen mot Enköping ser ni kl. 19.30 på https://handbollplay.se/atg-svenskacupen/games/g/twiwwm1x

Referat: Borlänge HK - HK Silwing-Troja
Stång ut
2024-03-06 14:50

Det gick inte helt som vi ville i söndags, men oj va nära vi kom innan slutsignalen gick!

Vi kände oss förberedda och laddade för match, men vi kom snett ut från start när Silwing verkade ännu lite vassare både i anfall och försvar och tavlan visade 1-7 efter dom första tio minuterna. Vi gjorde några omläggningar i vårat spel bakåt och fick in våra lägen i anfall så resultatet till halvlek blev lite bättre och på siffrorna 10-14 kände vi i paus att vi hade en bra chans att hämta in matchen i andra med ett lite förbättrat spel i alla led.

 

Andra halvlek började bättre för våran del, men Silwing höll ifrån med 3-4 bollar första kvarten och vi tog en viktig time-out och ändrade om lite i försvaret och fick till ett bättre tryck i vårat spel, som gav resultat och när det stod 19-20 med drygt tio minuter kvar hade vi alla chanser att styra matchen till våran fördel. Tyvärr höll det inte hela vägen in, och trots att vi vann andra halvlek med två bollar, va det inte nog att komma ikapp Silwing fyramålsledning vid halvlek, och Silwing fick åka hem med begge poängen och stor chans att ta sista kvalplatsen till Allsvenskan.

 

Silwing-Troja kom till Maserhallen väl förberedda och fick göra använda lite för mycket av sitt planerade spel och sina styrkor, speciellt i första halvlek, så poängmässigt blev det stång ut för våran del denna matchen. Vi tar dock med oss mycket bra från vårat spel och taktiska jobb; nu ska vi in i dom två sista seriematcherna och hämta hem poängen, platsen i ettan och en go känsla i slutet av en lång säsong!

 

Matchens lirare: Malin Almqvist

Matchens Kurt: Alice Almqvist

Matchens kaka: Alicia Waller

Spelade matcher
Sön 14/4 14:00
10 - 0  
Lör 13/4 16:00
0 - 10
Sön 17/3 16:00
24 - 23
Sön 10/3 13:45
31 - 23
Ons 6/3 19:30
19 - 30
Sön 3/3 15:15
23 - 25
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
BHK, 14/05 12:56 
BHK, 07/05 11:59 
BHK, 06/05 15:23 
BHK, 19/04 12:35 
BHK, 28/03 19:27 
BHK, 28/03 14:08 
 
Våra sponsorer