SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borlänge Handbollklubb
Handboll

Bli medlem i Borlänge Handbollklubb
BLI MEDLEM
Varmt Välkommen till Borlänge HK
Damerna vann sista matchen mot Hammarby med 27-17 och är därmed seriesegrare och spelar i divison 1 2021/2022

Vill du vara med i en klubb som anser att fysisk aktivitet inte bara ska vara prestation utan även att ha roligt och att må bra . Vill du att tränare/ledare är engagerade och inspirerande, då är Borlänge HK klubben för dig.

 

Som förälder är du också viktig och vi vill att även du ska trivas i vår klubb. Våra barn mår bra av att vi föräldrar visar vårt stöd genom att uppmuntra och visa intresse för ditt barn och laget. Att vi uppmuntrar till rent spel när våra barn spelar matcher mot andra lag och är positiva glada föräldrar som hejar fram laget och applåderar motståndarna. Det är viktigt att visa att vi respekterar andra lag och att vi har roligt när det är match. 

Restriktioner från 1/12
2021-12-01 12:52

Fr.o.m 1 December gäller de nya föreskrifterna och allmänna råden vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus.

I detta finns ett tillägg som skärper kraven på arrangörer som har sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 deltagare(publik). 

 

För Borlänge HKs arrangemang där publik överstiger 100 personer kommer krav på uppvisande av vaccinationsbevis. Det gäller dock ej den under 18 år, och ej heller de som av medicinska skäl ej kan vaccinera sig (läkarintyg ska kunna uppvisas).

 

Kontroll av vaccinationspass/legitimation kommer göras i entrén från badet i bägge insläppen, dvs INGEN ENTRÈ från B-hallssidan.

 

Här kan du ditt vaccinationsbevis digitalt:

https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/

Om du inte har e-legitimation eller på annat sätt ej har möjlighet att ladda ned ett vaccinationsbevis, så behöver du skicka in en blankett för att få ett fysiskt covidbevis via posten. Blanketten hittar du på: ehalsomyndigheten.se

 

I samband med kontroll av vaccinationsbevis/legitimation sparas inga personuppgifter. 

 

 

 

För verksamhet inom svensk handboll gäller från och med den 1 december

Den som har symptom ska inte delta i eller närvara vid vår verksamhet.  

  • Stanna hemma 
  • Testa dig 
  • Undvik att träffa andra 

Dessa råd gäller både den som är vaccinerad och den som är ovaccinerad. Barn yngre än sex år behöver inte testa sig. 


Du har ett fortsatt ansvar att förhindra smittspridning. 

  • Vaccination är det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och spridning av covid-19. På Folkhälsomyndighetens webbplats finns information om vaccinationen.


Om du inte är vaccinerad 

  • Skydda dig själv och andra mot att smittas. 
  • Ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och de över 70 år. 
  • Håll avstånd, undvik onödig trängsel och undvik platser med trängsel. 

Dessa råd gäller inte för personer under 18 år eller för personer som av medicinska skäl rekommenderats att inte vaccinera sig mot covid-19. 

Råd till besökare/publik 

För den som planerar att besöka matcharrangemang påminner vi om att den som uppvisar symptom ska stanna hemma samt att:

  • Visa hänsyn till din omgivning och undvik onödig trängsel. 
  • Tvätta/desinficera händerna om möjlighet finns.
  • Om du är över 18 år - förbered dig genom att se till att du kan uppvisa giltigt vaccinationsbevis och legitimation vid arrangemang som kräver det. Du ska vara vaccinerad med två doser och det ska ha gått minst 14 dagar sedan den andra dosen. Vaccination är förutsättningen för ett bevis och kan inte ersättas med bevis på genomgången infektion eller negativt test. Hos E-hälsomyndigheten kan du ladda ner ditt vaccinationsbevis. 
A-Herr
Andreas Lundgren förlänger
2021-12-01 07:56, A-Herr

Det är med glädjande besked vi går in i december. Andreas Lundgren har valt att förlänga sitt kontrakt med Borlänge över nästa säsong också. Vi valde att ge fem snabba frågor för att känna av läget på Andreas;

 

Morgonträning eller kvällsträning:
Morgonträning är lyx för min egen del, då har man det klart och resten av dagen kvar med energi i tanken. Kvällsträning är bäst för att få det att gå ihop med övriga livet och få så många spelare I en lagsport som möjligt på plats, oavsett familjesituation. 

 

Ludvika eller Borlänge:

Ludvika är hemma, och kommer alltid vara så. 

Handbollen har fört mig till Borlänge och med det trivs jag väldigt bra. Oavsett stad så ligger hjärtat i att utveckla handbollen I Dalarna, och BHKs organisation har verkligen förutsättningar att göra det som krävs.
Dalarna förtjänar att vara med på handbollskartan, vi utbildar väldigt fina spelare, men släpper dem för tidigt av olika anledningar. Potentialen att ha ett lag på Elitnivå finns, vilket funnits genom åren, och varit tradition på flera orter i Dalarna. 

Varför inte skapa handbollens motsvarighet i Borlänge till Leksand i hockeyn? Bredd föder elit, -elit föder bredd. Och vi behöver bli bättre att hjälpa individen att ta reda på vad den själv vill, -inte vad vi tror att den vill.


Hultsfredsfestivalen eller På Spåret: 

Lera, skräpmat, högt ljud, dålig sömn och fylla, mot tv i soffan och allmänkunskap? Svårt, jag cyklar hellre resan mot var vi är på väg, äter god mat, sover gott i en säng och lyssnar på bra musik i gott sällskap ;)


Bänkpress eller Marklyft:
Hahaha, vilken som, så länge vi utvecklas (Och jag slår Hackzell)! *Hackzell är Robert i A-laget som Andreas haft en inofficiell tävling med under sommaren - vem som kan lyfta mest*


Brandman eller handbollstränare: 

Enkelt, - handbollstränare. *Andreas har en bakgrund som brandman*

 

Med det sagt tackar vi för intervjun och önskar Andreas lycka till! 

Dam
Referat: Borlänge HK Damer                                  - Lidingö SK
Vinst mot Lidingö
2021-11-30 14:27, Dam

Inte den målrikaste matchen, efter första halvlek står det 9-7 men vi hade bara 4 insläppta mål efter 27 min.

USM
2021-11-26 12:06

Till helgen arrangerar vi steg 2 i Usm för f14 och det är hela 10 lag som gästar Borlänge. Som ni ser enligt nedan så är det ett annat upplägg på Usm för 14-åringar.

Spelschema ser ut som följer;

USM F14 2:03 A
Dam
Christina inför LSK i helgen
2021-11-24 11:02, Dam
Christina Ocean

På lördags gästas vi av nykomlingarna Lidingö i årets div1 Norra som säsongen 19/20 kämpade lika bra som BHK damer men fick nöja sig med en kvalplats uppåt medans BHK tog direktplatsen.

Men Corona kom väldigt snabbt och alla kvalmatcher ställdes in och LSK fick ställa sig in på div2 spel återigen, men inför säsongen 21/22 fick dom besked att dom fått möjligheten att delta i div1 vilket var ett självklart ja. 

 

BHK och LSK har dom senaste säsongerna stångats med varandra väldigt jämt och det blir en slags derbykänsla med dom här mötena. 

Men det tackar vi inte nej till, bra tryck i Maserhallen och en väldigt bra handbollsmatch väntar!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
A-Herr, 01/12 07:56 
Dam, 30/11 14:33 
Dam, 30/11 14:27 
F09, 29/11 20:35 
A-Herr, 28/11 22:04 
A-Herr, 28/11 21:55 
 
Våra Huvudsponsorer
Våra sponsorer