SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borlänge Handbollklubb
Handboll

Bli medlem i Borlänge Handbollklubb
Bli medlem
Varmt Välkommen till Borlänge HK
Herrarna vann matchen mot Västervik med 36-25 och är därmed seriesegrare och spelar i division 1 2023/24

Vill du vara med i en klubb som anser att fysisk aktivitet inte bara ska vara prestation utan även att ha roligt och att må bra . Vill du att tränare/ledare är engagerade och inspirerande, då är Borlänge HK klubben för dig.

 

Som förälder är du också viktig och vi vill att även du ska trivas i vår klubb. Våra barn mår bra av att vi föräldrar visar vårt stöd genom att uppmuntra och visa intresse för ditt barn och laget. Att vi uppmuntrar till rent spel när våra barn spelar matcher mot andra lag och är positiva glada föräldrar som hejar fram laget och applåderar motståndarna. Det är viktigt att visa att vi respekterar andra lag och att vi har roligt när det är match. 

Ordförande har ordet!
2023-05-30 16:45

Lär känna nya ordförande Ulf Månsson lite närmare;

 

Jag är född och uppvuxen i Sala, studerade till lärare i Falun och flyttade så småningom till Borlänge. Jag har arbetat på lika befattningar i skolans värld i hela mitt yrkesliv.

 

Min första A-lagsmatch i handboll spelade jag som trettonåring med Sala HF. Jag gjorde nästan 100 matcher med Sala HF innan jag värvades till Ludvika HF som då låg i toppen på näst högsta serien, division ett. I Sala och i Ludvika var det fullsatta läktare de flesta matcherna. Intresset för handboll var stort i bägge kommunerna. Efter utbildningen fick jag jobb i Borlänge och började spela i Borlänge handbollsklubb som då låg nedre delen av division 2. Det var flera spelare från Ludvika som flyttade till Borlänge det året men även de kommande åren, det gjorde att BHK klättrade upp till division ett efter ett par år.

Efter att ha spelat 4 säsonger i division ett med Borlänge flyttade jag som spelande tränare till Norslund i Falun.


Eftersom Borlänge HK hade en liten ungdomsverksamhet på sjuttiotalet startade jag klassbollen 1976. På det sättet skulle BHK få en större ungdomsverksamhet och få flera duktiga spelare till A lagen. Klasshandbollen pågick i många år och bidrog också säkert till att flera blev intresserade av handboll vilket var syftet. När mina barn var tillräckligt stora så ville de börja med handboll och det var då enkelt att bli tränare till dem. Det var väldigt roliga och spännande år att följa sina barn och deras kamrater för att bli duktiga handbollsspelare men framför allt att ha roligt på sin fritid.

Det var också roligt och utmanande att träna BHK:s damer i division ett under 3 år. Samtidigt engagerade jag mig i Dalarnas handbollsförbund och hjälpte till med utbildningen av tränarna i distriktet i ungefär 10 års tid. Under tiden som dessa engagemang har pågått så har jag också suttit i styrelsen i BHK och Dalarnas handbollsförbund.

 

Vid sidan av mitt engagemang i handbollen så går jag gärna på teater, konserter och utvecklar mitt fotointresse. Idag är det naturligtvis väldigt roligt att umgås och följa sina barnbarn. 2 av dem har börjat och spela handboll i Falu HK så de kommer jag hålla på under dom matcherna även mot BHK.

 

Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen, ledare och spelare i BHK få hjälpa till och utveckla klubben vidare. Jag tar över som ordförande i en välskött förening som kan utvecklas ännu mer.

Hälsningar

Ulf Månsson
Tel: 070 52 00 412

 

Vi hälsar Ulf återigen varmt varmt välkommen till BHK och önskar han och övrig styrelse stort lycka till med sitt arbete i styrelsen för BHK
🏐❤️🏐

Nya ledare
2023-05-26 11:56

Föreningen har gjort klart med nya ledare för kommande säsong

!

Vi hälsar Malin Ericsson från Ludvika välkommen! Hon kommer att vara huvudansvarig för föreningens akademiverksamhet för flickor födda 07/08. 

 

Vi hälsar också Mats Martinsson välkommen (tillbaka)! Mats har tidigare figurerat i föreningen som bland annat tränare för föreningens damlag. Nästa säsong är han huvudansvarig för damernas U-lag div2. 

 

Vi är väldigt glada att ha kunnat knyta till oss dessa två ledare till BHK!

🏐❤️🏐

Ny styrelse
2023-05-22 19:51
Martina, Magnus, Peter, Ulf, Roger, Jessica & Samel

Idag har föreningen genomfört sitt årsmöte och vid detta möte så lämnade Bengt Svanberg över ordförandeklubban till Ulf Månsson. Vi tackar ödmjukast till Bengts fina arbete i föreningen och hälsar Ulf varmt välkommen tillbaka till föreningen. En närmare presentation av Ulf kommer under veckan. 
Övriga i styrelsen är Martina Karlsson (ny) Magnus Landström (omval) Peter Boström (ny) Ulf Månsson (ny) Roger Hübbert (omval) Jessica Stomberg (omval) och Samel Burzic (ny)
Vi sänder ett stort tack till Anders Hedberg & Tomas Johansson som nu väljer att lämna styrelseuppdraget.
🏐❤️🏐

Dam
Nyförvärv
2023-05-17 12:31, Dam

Vi kan idag stolt presentera nästa nyförvärv till damernas trupp, nämligen Ebba Edlund. Ebba är målvakt och kommer senast från spel i Örebro SK.

Ebbas främsta styrka har hon i sina säkra kontringspassningar vilket kommer passa damlaget perfekt med sina kvicka spelare. Utöver det är Ebba en mycket explosiv målvakt och i spel försöker hon hela tiden hålla god kommunikation med försvaret för att stärka samarbetet. 

Ebba beskriver sig själv som en god lagkamrat som bidrar med en positiv stämning, glädje och pepp! 

Vi är superglada att Ebba vill fortsätta utvecklas som handbollsspelare hos oss och hälsar henne varmt välkommen till BHK!
🏐❤️🏐

Svenska Cupen
2023-05-11 09:23

På söndag kl 14:00 vill damerna ha ert stöd från läktaren då dom möter RP från Linköping i match 2 i Svenska Cupen. Damerna vann den första matchen med 33-30, vinst eller förlust med 2 gör att man är klar för gruppspelet i cupen. Där kommer man i så fall att ställas mot minst ett lag från SHE!
Varmt välkomna
🏐❤️🏐

Bli medlem
Nyheter från våra lag
Dam, 17/05 12:31 
Dam, 29/04 14:13 
Dam, 27/04 15:11 
Dam, 12/04 13:38 
U-Herr/Junior, 12/04 12:13 
Dam, 04/04 12:20 
 
Våra Huvudsponsorer
Våra sponsorer