SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borlänge Handbollklubb
Handboll

Bli medlem i Borlänge Handbollklubb
Bli medlem
Varmt Välkommen till Borlänge HK
Herrarna vann matchen mot Västervik med 36-25 och är därmed seriesegrare och spelar i division 1 2023/24

Vill du vara med i en klubb som anser att fysisk aktivitet inte bara ska vara prestation utan även att ha roligt och att må bra . Vill du att tränare/ledare är engagerade och inspirerande, då är Borlänge HK klubben för dig.

 

Som förälder är du också viktig och vi vill att även du ska trivas i vår klubb. Våra barn mår bra av att vi föräldrar visar vårt stöd genom att uppmuntra och visa intresse för ditt barn och laget. Att vi uppmuntrar till rent spel när våra barn spelar matcher mot andra lag och är positiva glada föräldrar som hejar fram laget och applåderar motståndarna. Det är viktigt att visa att vi respekterar andra lag och att vi har roligt när det är match. 

Helgens matcher
2023-09-29 12:23

Lördag

10:20 BHK- Ludvika HF F14 Paradishallen

11:00 Avesta/Brovallen- BHK F13 Kopparhallen Avesta

11:15 Vintrosa IS- BHK U-Dam Änglandaskolan Örebro

12:40 Arbrå HK- BHK F13 Kopparhallen Avesta

13:20 BHK- Starnds IF F14 Paradishallen

14:30 RP IF- BHK F16 Tiundaskolan USM

14:50 BHK- Arbrå HK F13 Paradishallen

17:30 Uppsala HK- BHK F16 Tiundaskolan USM

Söndag

09:30 Skånela IF- BHK F16 Tiundaskolan USM

10:00 BHK- Barkens HF F12 Bergahallen

10:30 BHK- Skåre HK P16/15 Maserhallen

14:00 BHK- Gimonäs Umeå IF F16 USM

15:30 GUIF- BHK P16/15 Stiga Sports Arena 1

16:15 IK Bolton- BHK Dam Sjöstadshallen

16:30 HK Cliff- BHK Herr Skärholmshallen

16:30 Gökstens BK- BHK F19 Torshälla Ellfolk Arena

A-Herr
Lundgren har ordet!
2023-09-28 17:33, A-Herr

Hemsidan tog ett snack med herrarnas tränare Andreas Lundgren inför helgens premiär.

 

Efter en längre försäsong som inleddes redan i april månad, närmar vi oss slutet på den fysiska förberedelsen och början på tävlingssäsongen. 

Kvalitetsstandarden har varit hög och vi har haft många deltagare som gett sitt bästa  på varje träning, vilket ser positivt ut med tanke på att vi i år tar klivet upp i div 1 efter 9års frånvaro, och samtidigt startar ytterligare ett ambitiöst lag i div3.

 

På söndag är det dags att se om vi kan uppfylla kraven på en högre nivå och även om vårt lag lever upp till uppgiften. 

I premiären på bortaplan möter vi ett ungt lag i Cliff, vars samarbete med Hammarby i högsta ligan burit frukt.
Cliffs på papperet unga lag hade en segerstark föregående säsong och likt BHK tog klivet upp i Div1.
Vi ska redan på söndag se om några av våra nya ansikten, både debuterande ungdomar från egna led, återvändare och för klubben helt nya spelare för året passar bra med vår stomme från tidigare Div 2.

 

De träningsmatcher vi spelat pekar i en god riktning i vår långsiktiga säsongsplanering där vi kunnat testa vårat spel blandat med nya och gamla ansikten.

Vi har höga målsättningar och står fast troende på en topp 3 placering när serien avgörs, eftersom alla vet varför vi spelar handboll i BHK.
Samtliga matcher under året kommer vara väldigt utmanande, och det finns flera starka klubbar, -som likt oss har stora ambitioner.
Äntligen drar vi igång tävlandet.
Tack för ordet
/Andreas Lundgren BHK 
#framåtborlängehk
#dalakrigare

Dam
Premiär!
2023-09-27 09:40, Dam

Seriepremiär!

Med höst i luften som det säkraste tecknet, är det äntligen dags för första matchen i serien, och vi är så himla redo!

 

Efter en mycket innehållsrik försäsong, där det har tagit tid för bitarna att falla på plats, kommer vi på söndag att vända näsan mot Stockholm och premiären. Traditionen trogen börjar vi på bortaplan, där vi i år inleder mot ett lag vi inte mött på många år, IK Bolton.

I dagsläget vet vi mindre om våra första motståndare, som hållit en låg profil under försäsongen, än vi gör om oss själva. Det passar oss fint, för då går vi in i kampen om division 1 med 100% fokus och trygghet på vårat egna spel och prestationer.

 

Vi har fått bra och givande erfarenheter i Svenska Cupen sedan vårat inträde i maj. Där satte vi dit RP IF Linköping och tog oss till gruppspelet under augusti/september. Väl i gruppspelet fick testa oss mot handbollsliga- och allsvenska lag i form av Västerås, Huddinge och Tyresö. Vi spelade jämnt med alla lagen till krafterna tog slut, vilket gav oss en rejäl energiboost att växla upp under träningsveckorna in mot säsongsstart.

 

Här står vi nu; redo att fightas om vinsterna i våran serie! 
Förra säsongen fick vi några tuffa skador på nyckelspelare som Bella och Veronica som äntligen är redo igen eller gott på väg tillbaka igenom bra rehab. Med goda förstärkningar på flera positioner och att nästan hela truppen från i fjol är kvar, känner vi oss härligt taggade för tuffa och roliga matcher både på plan och för alla som kollar på och stödjer oss. Speciellt välkomnar vi upp spelare från ungdomssidan som är redo att ta ett kliv i sin handbollskarriär, som bidrar med ny energi och härligt spel!


Vi uppmuntrar och välkomnar alla att följa våra bortamatcher på Solidsport, där ni samtidigt sponsrar vår verksamhet genom köp av enstaka matcher eller som månadssupport.


På söndag rullar bussen mot Stockholm, för match kl. 16.15 mot IK Bolton, och vi är redo!


I mellantiden börjar vi intervjurundan före varje match med några viktiga och svåra frågor till årets kapten, Alicia Waller.

3 lätta:

Hur är känslan i laget inför seriepremiären?

Känslan är bra! Försäsongen har gått fort och tror ingen av oss riktigt fattar att seriepremiären redan är här. Men vi är taggade och spända för söndagen och jag känner att vi har fått riktigt bra matcher inför säsongsstart i och med Svenska Cupen!

 

Hur känns det är fortsätta som kapten i laget?

Det känns riktigt bra. Jag är stolt lagkapten och tackar för fortsatt förtroende från spelare och ledare. Jag känner att jag vuxit i min roll men kan fortfarande utvecklas, vilket är kul. 

 

Vad har ni för målsättning med säsongen?

Vår målsättning är att ta ytterligare kliv som lag och som handbollsspelare. Vi vill målsättning är såklart högre än föregående säsongs resultat vilket innebär att vi vill fightas om topplaceringarna och inte vara sämre än en topp-tre placering. Höga målsättningar främjar vårt utvecklande och vi kan därmed pusha varandra!

 

3 svåra:

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vilken skulle du välja?
Den är enkel! Hade valt tacos

 

Om du fastnade på en öde ö utan nån chans att komma därifrån, vilken lagkompis skulle du vilja ha med dig med och varför?

Någon pratglad som jag hade kunnat fördriva tiden med. Så jag hade valt Tuwa!

 

Om du kunde välja att kunde bli osynlig eller gå genom väggar, vad skulle du välja och varför?

Hade valt att kunna bli osynlig. Jag är rätt så nyfiken av mig så det finns många situationer som där jag hade velat vara en fluga på väggen

Utbildning
2023-09-25 07:37

Hej

Dagens funktionärsutbildning är flyttad från Maserhallen till Domnarvsgården, samma tider gäller.

Junior-sm
2023-09-22 13:26

Kom till Maserhallen i helgen och stötta våra juniortjejer som spelar usm.

Lördag

13:30 Arbrå HK

17:50 Huddinge HK

Söndag

10:50 Härnösand HK

14:50 Vallentuna HK

Bli medlem
Nyheter från våra lag
A-pojkar (P15/16), 02/10 09:13 
A-pojkar (P15/16), 02/10 09:07 
A-pojkar (P15/16), 02/10 09:02 
A-Herr, 28/09 17:33 
Dam, 27/09 09:40 
P13/14, 26/09 11:14 
 
Våra sponsorer