SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borlänge Handbollklubb
Handboll

Handboll för hjärta och gemenskap

Är ett socialt integrations och hälsoprojekt för flickor och pojkar i åldrarna 7 – 12 år som bedrivs i stadsdelen Tjärna Ängar. Syftet skall vara att använda handboll som metod för att främja integration, öka den sociala gemenskapen, motverka segregation samt att skapa intresse för handboll som sport. Men projektet vill även skapa förutsättningar för en bättre folkhälsa genom rörelseglädje.

 

Hand the Ball

Som en del i verksamheten använder vi oss av metoden ”Hand the ball”

Verksamheten har utgångspunkt i den gröna mjuka streethandbollen, Goalchabollen som med sin unika utformning bjuder in till lek och rörelse. Den ska även ses som en symbol för positivt idrottande och värdegrundsorden är tryckta på för att ledare enkelt ska kunna kommunicera omkring dessa med barnen och ungdomarna.

 

Faddersystem

Projektet har ett faddersystem med pojkar och flickor i åldern 7 – 12 år från Borlänge HK:s handbollsverksamhet som bor i de centrala stadsdelarna. Syftet är att skapa en miljö där barnen som normalt sett inte träffas lär känna varandra och där vi jobbar med allas lika värde.

 

Hur ser verksamheten ut idag?

Idag genomför vi varje tisdag mellan 14.30 – 15.30 ett pass för barnen på skolan/fritids samt årskurs 6 (varannan vecka fritids varannan vecka årskurs 6). Vi har gått från ett antal på 10-12 barn till att stadigt ligga och takta vid 30 strecket. Vår ambition är att se och kunna stimulera alla barn som deltar därför har vi valt att vara många ledare på plats, samt så har vi fått till ett bra samarbete med fritidspersonal som deltar på aktiviteterna. Deras medverkan är väldigt viktig både vår skull men även för barnens trygghet/säkerhet (om något skulle inträffa).

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
BHK, 06/12 09:01 
BHK, 01/12 12:48 
BHK, 29/11 13:02 
BHK, 24/11 12:30 
BHK, 22/11 15:22 
BHK, 17/11 14:19 
 
Våra sponsorer