Borlänge HK Herrar32 - 27Uppsala HK Herrar A

Serie:Kval till H1 semioff 2   Tabell >>
Samling:15:00, Maserhallen
Vinst mot Uppsala HK
2022-03-27 19:10

Tränare Andreas Lundgren summerar första kvalmatchen som var på hemmaplan mot Uppsala:

Kvalseger mot Uppsala! 32-27. Första matchen i bäst av 3 mot Uppsala HK inleddes på bästa sätt med en hemmaseger! Återigen en fin inramning med starkt stöd från publiken anförda av Sveriges bästa klack BHK Oilers!
Kvalnerver kan sammanfatta vår tröga inledning och en storspelande Fredrik Bergqvist håller med sitt spel och rutin oss ändå på banan. Efter 15 spelade minuter börjar det lossna. Eric Sjöberg visar stor spelglädje och förtjänar priset som hemmalagets bästa lirare. I en period var det Eric och Malte Svärd som fick det att lossna ordentligt i anfallet.

Bakåt stänger vi till och släpper endast 8mål i första halvlek. Vi gör mål över hela banan och vinner båda halvledare. Kvalresans första viktiga match slutar med en seger, och bra känsla inför fortsättningen som mellanlandar med ytterligare en kvalmatch i Svenska Cupen på bortaplan mot Hallstahammar på torsdag. En perfekt genomkörare inför DIV 1 Kvalmatch nr 2 borta mot Uppsala. Vi visar återigen vilken härlig kampsport handboll är och att det är tillsammans som ett lag vi vinner matcher! #lagseger #framåtborlängehk

Nu väntar Hallstahammars SK HK på bortaplan torsdag 31/3 i kval 4 av 5 i svenska cupen innan kvalet från seriespelet fortsätter. Vinnaren där ställs mot LIF Lindesberg i avgörande match om svenska cupen gruppspel.