A-Herr

Inför Örebro SK HK
2022-03-11 08:00
Malte slungar på!

Sista seriematchen på hemmaplan mot tabelltvåan Örebro. Det blev senast lika på bortaplan så det är en öppen match på förhand. Men först ett längre referat från Lindesberg matchen av Andreas Lundgren:

Bortamatch en vardag har inte varit lyckosamma tidigare under säsongen så nu fick vi chansen att bevisa att det går att prestera under andra former. Helgmatcher ser oftast lika ut i förberedelser, medans vardagsmatcher innebär skola och arbete mm inför match. Första halvlek visar Lindesberg att de har hemmaplan och vi har fortfarande en del skor kvar på bussen och har svårt att komma upp i anspänningsnivå.

Vi producerar 15 mål framåt, men bakåt står vi på hälarna och har inte riktigt hittat energi till försvarsspelet. I andra halvlek pratar vi igenom att lyfta nivån och energin för att ta tillbaka fokus på uppgiften. Som mest ligger vi under med 6 mål och i halvtid står det 20-15. Ett energipåfyllt lag kliver ut på planen i andra halvlek och på 11 minuter har vi jämnat ut matchen till 23-23. En mycket stark andra halvlek och en spännande avslutning leder till seger 31-33 och 2 viktiga poäng in på kontot som innebär 3:e plats i serien. Inte den mest välspelade matchen under säsongen, men ett stort moraliskt kliv framåt. Nu siktar vi på söndagens drabbning mot serietvåan Örebro. #framåtborlängehk #dalakrigare

Malte Svärd kommenterar matchen till helgen:

Hej Malte. 2p senast mot HK LIF Blå, nu väntar Örebro hemma i sista hemmamatchen i serien. Vad tror du om matchen?

Ja det var 2 viktiga poäng, i första halvlek fick vi ingen träff bakåt men i andra steppa vi upp. Det tar vi med oss till på söndag så ser vi till att stänga bakåt, då får vi enkla kontringar framåt.

Det är även slutomgångar i Falu HK, nu mot Enköping på lördag, dina tankar? Ryktas om att Ola har en intern match i matchen mot landslagets assisterande tränare Boqvist?

På lördag ska jag skriva högskoleprovet så jag missar tyvärr matchen mot Enköping.

*Malte väljer att avböja att kommentera Olas match i matchen, förståeligt*

Det återstår två omgångar av spanska ligan, otroligt jämnt i toppen där troligtvis Filip och Robert leder, hur kommer spanska ligan sluta i år och vad tror du om din spanska insats på söndag?

När det gäller spanska ligan tror jag att Samuel och Fredrik blir diskade på grund av doping och jag har en känsla av att Robert och Filip ramlar på mållinjen. Min medspelare Natte har blivit riktigt het på att skrika till sig målen vilket ger oss goda möjligheter inför de sista omgångarna.

Matchen sänds som vanligt på solidsport, men ni som tänker se matchen live är varmt välkomna till Maserhallen!