Serie:Dam 1 norra   Tabell >>
Samling:13:00
Vinst i Nacka
2022-03-14 09:20

Damerna tog 2 riktigt viktiga poäng i bortamatchen mot serieledande Nacka HK efter haft greppet om matchen i 60 minuter.

En bra inledning med 4 snabba kontringsmål försökte damerna hålla tempot uppe och lyckades ha en 7 målsledning med ställning 4-11 efter 25 minuter. En liten uppryckning av Nacka och halvtidsvila 6-11.

Fokus och inställning fastnade kvar lite i omklädningsrummet efter paus, dock kom den tillbaka sista 20 minutrarna där damerna lyckades hålla en riktigt bra period med endast 1 insläppt boll då försvaret klaffar ruskigt bra och inte mycket kom igenom + ett riktigt bra målvaktsspel.

Anfallsspelet som inte riktigt släppt på det senaste funkar bra idag kommenterar tränaren Therese. Vi får till det framåt mer än vad vi fått dom senaste matcherna, vilket är en lättnad. Vi måste göra mer mål och det gör vi idag, en match vi kontrollerar i 60 minuter, det var riktigt bra och välbehövligt + att glädjen är på topp och vi har en bra känsla inför kommande vecka med träningar och en sista seriematch på hemmaplan.

+ i  matchen

Maja Eriksson och Yunis Camejo radarparet; det fanns ingenting som stoppade dom idag

Malin Almqvist som utsågs till BHK bästa spelare i matchen

Christina Ocean en riktigt bra och stabil insats i målet, med flera fina räddningar

Maja Stenis 1

2 viktiga poäng inkasserade vilket gjorde att damerna låg 1 placering ovanför negativt kval. Men efter söndagens matcher, en spännande match in i det sista vann Boden borta mot Årsta med 1 boll vilket gjorde att BHKs damer föll ner 1 placering och ligger på negativt kval med 1 omgång kvar att spela.

Alltså blir nästa helg avgörande och otroligt spännande.

BHK tar emot Årsta i sin sista seriematch i Maserhallen på söndag kl 14.