Alfta GIF Handboll Damer 22 - 23Borlänge HK Damer

2 poäng är 2 poäng
2022-02-14 08:21
2 viktiga poäng följde med hem från Celsiushallen i Edsbyn

Lördagens drabbning borta mot Alfta var inte snyggspel men kämparinsats och otrolig vilja gör att vi åker hem med 2 viktiga poäng..

En målsnål inledning och första halvlek, 3-1 efter 8 minuter leder till den första timeouten.. Börja om och göra rätt, ett stillastående anfall gör man tyvärr inga mål på..

Ett jagande nästintill hela första 30 min med 1-2 mål upp sen lika igen men viljan gör att Alfta inte kan springa iväg med flera bollar och halvtidsvila med 11-10.

Justeringar ändringar och en omställning i inställningen är känslan laddad inför en bra andra halvlek som egentligen början som en liten flopp, återigen efter 8 minuter är ställningen 17-12 och det går tungt. Men utvisning på Alfta som tas vara på direkt, och damerna är ikapp.

Dom sista 5 minutrarna är stökigt, både rätt och felbeslut för båda lagen men dock är det vi som har den lilla extra viljan och vinner med 22-23.

Alfta gör nog sin bästa match den här säsongen. säger Therese.

Vi vet att dom är inte lätta att möta varken hemma eller borta och dom hade verkligen gjort sitt jobb den här veckan. Men det handlar om dom små marginalerna och dom var med oss idag.

Vi får stort problem med deras prickskytte av både Anna och Imo som får skjuta precis hur dom vill fast vi hade tydligt gått igenom motsatsen.. Malla på högerkanten och Ebba i mål gör en riktigt bra match i hemmalaget. Dock har vi 2 Hedlöfs med oss som är det avgörande idag.

Tindra går in i andra halvlek och styr det vi ska göra och dundrar även dit 5 mål själv, Frida idag sätter 5 (!!!) straffar som är otroligt viktigt, då vi inte haft ett lyckat straffskytte tidigare.

2 poäng är 2 poäng oavsett hur matchen ser ut.