Borlänge HK Damer 26 - 24Alfta GIF Handboll Damer

2021-11-12 23:02

Damerna välkomnade tabelljumbon Alfta till Maserhallen på fredagskvällen.

Två lag som var oerhört taggade för att ta 2 poäng och det visste man att man måste gå fullt ut i 60 min för vinst.

Och en spännande match in i det sista blev det!

Alfta tog greppet från början med en start på 2-0 men BHK samlade sig ganska snabbt och gick upp med ledning efter 10 min med 7-3.

Efter en fotskada på försvarsgeneralen Maja Eriksson efter redan ett par minuter blev det att rotera om litegrann bakåt men löste uppgiften bra.

Med ett par sjukdomar och skador var det långt ifrån fullsatt på bänken, kortare byten för att få komma av och pusta ut.

Malin Almqvist och Tindra Hedlöf hittar sitt skytte idag och löser deras låga försvar i första halvlek, men i andra halvlek går Alfta upp och stör och där blir det lite trassligt men löser det stundtals.

Med 15 min kvar märks det tydligt att vi blir trötta. Alfta trycker på men kommer inte närmare än 2 bollar som blir slutresultatet 26-24.

Tränare Therese Löfgren säger såhär om matchen, vi gör det bra i 40 min återigen, idag är det tur att det räcker till vinst, det gör det inte mot topplagen.

Många stunder vi verkligen kan ta med oss och många stunder vi ser vi har mycket att jobba med..

Vi är mitt i en sjukperiod och är helt klart nöjd och glad över matchen och viktiga 2 poäng. Extremt glad över 100% alla i hela laget, allas roll i denna match är helt avgörande för vi jobbar för varandra.

Anna N och Imo fick dra ett tungt lass idag för Alfta och dom gjorde det svårt för försvaret. Sen var Rebecka Östling tillbaka på planen som också gjorde en bra match.

Vi är nöjda, kurera oss och förbereda oss inför Västerås nästa helg.

+ i matchens

Alicia Waller tar sitt ansvar i både anfall och försvar, riktigt bra match

Maja Svanberg springer som aldrig förr, sliter som ett djur i 60 min

Veronica Rönngren en fantastisk comeback från skada som gör en dunder första halvlek

BHK - Alfta 26-24 (14-9)