Borlänge HK Herrar34 - 22IF Hellton Karlstad

Serie:Herr 2 Mitt
Samling:13:00
Vinst mot Hellton
2022-10-02 11:43

Tränare Andreas Lundgren summerar matchen: Första seriematchen är avklarad och efter en naturligt trög inledning de första 10-15 minuterna kommer vi igång och inser att det är tävling igen på riktigt.  Vi har en stabilare grund denna inledning efter en positiv förra säsong, och det märks då tryggheten och samspelet stämmer överens väldigt bra.

Laget har haft möjlighet att förbereda sig bättre i år och efter den tröga starten tar vi kommandot och vårat försvarsspel gör att vi tar greppet och går till halvtidsvilan med 17-9 i vår favör. Andra halvlek ser i sort sett likadan ut och vi håller i taktpinnen hela vägen.  Hellton har duktiga handbollspelare, men de har inte hunnit spela ihop gruppen till ett lag och det märks över 60minuter.
Våra målvakter Robin Fogel och Axel Anagrius har en väldigt fin dag mellan stolparna i varsin spelad halvlek, och får stor hjälp av utespelarna i försvaret. Eric Sjöberg och Samuel Dahlin visar upp härlig spelglädje,  och mittsexorna Linus Wass och Ludvig Hejde agerar bläckfiskar och producerar 12mål från linjen. Skönt att spelat första matchen och påbörjat serieresan.

En väldigt fin laginsats med fantastiskt stöd från hemmapubliken och våran klack BHK Oilers