SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borlänge Handbollklubb
Handboll
Dam

Härnösands HK
14 - 28
Borlänge HK Damer
Härnösands HK14 - 28Borlänge HK Damer

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 27 mars, 17:00
Plats:Öbacka SC
Serie:Kval till D1 semioff 1   Tabell >>
Samling:16:00
Vinst i första kvalmatchen
2022-03-28 11:11
Härlig vinst i första kvalmatchen

En lång dag och längsta bussresan för säsongen, men damerna visade att ingen annan ska få ta den här platsen och sprang ifrån med segersifforna 14-28. 

Den längsta bussresa denna säsong, nästan 80 mil tur och retur tog damerna sig an söndagen.

Ett laddat gäng och en bra uppladdning från veckans träning var damerna taggade till 1000% och bestämde oss för att sätta ribban från start och det gav utdelning direkt. Efter 15 min in i matchen är ställningen 9-1 och trycket har gett utdelning, och trycket fortsatte under hela första halvlek. Med bra målvakt och försvarsspel stod det 7-16 i paus och pratet var hela tiden att man måste behålla fokus och göra jobbet i 60 minuter. . 

Det var lättare sagt än gjort, vi slappnar av och slarvar återigen mycket med våra avslut.

Vi kommer till avslut nästintill varje anfall men det sista lilla var inte riktigt där i andra halvlek, säger tränaren Therese. Vi gör en riktigt bra match och spelar det spelet vi är bra på. Sen dippar vi i andra halvlek och det behövdes 2 timeouter för att få tillbaka det vi hade i första. 

 

Storskytten Linnea Bengtsson började hitta rätt i sitt skytte i andra halvlek, och Härnösand hittade farten mycket mer. Men trots ett starkt försök kunna BHKs damer hålla undan hela matchen och avsluta första kvalmatchen med en trygg vinst i ryggen. 

En mycket väl genomförd match och under veckan kommer det slipas på detaljer för att sen spela match nr 2 hemma i Maserhallen på lördag.  

 

+ i matchen

Maja Stenis är lysande, släppte allt som heter spärrar och körde över Härnösands försvar

Tindra Hedlöf med sin spelförståelse, flest assist idag - gör det otroligt bra med att sätta sina medspelare i vassa lägen

Christina Ocean stabil säker lugn, bjuder på dubbelräddningar och visar en fantastisk form 

 

Väldigt värt att nämna, dagens match har vi alla utespelare med i målprotokollet, det betyder inte att man är bäst för man gör flest mål men jag vill visa att vi har en tydlig bredd i vårt lag och att man är farlig från alla positioner och det visar vi idag. 

 

Målskyttar

Malin Almqvist 6

Yunis Camejo 5

Maja Stenis 4

Maja Svanberg 3

Tindra Hedlöf 2

Meja Wirgin 2

Veronica Rönngren 2

Maja Eriksson 2 (matchens lirare)

Alicia Waller 1

Isabelle Dalhäll 1


<< Tillbaka

 
 
Våra Huvudsponsorer
Våra sponsorer