Vinst i seriens sista match, hemma mot Årsta

Efter söndagens viktiga matcher står det klart att damerna stannar på en negativ kvalplats.

Trots vinst mot topplaget Årsta i sista omgången får vi förbereda oss för kval.

21 av 44 poäng ska inte leda till kval, säger tränaren Therese.

Vi är riktigt bittra och besvikna, vi har gjort en väldigt bra säsong för att vara en så liten trupp, vi har tappat spelare av olika anledningar och gjort det riktigt bra med våra förutsättningar vi haft. Jag har då aldrig varit med om att man har 21 poäng och får vara med och kvala för att behålla sin plats, men iår är det en riktigt jämn serie och hade vi haft 2 poäng till hade vi legat på en 6e plats, nu slutar det 3 lag ovanför oss med 22 poäng.. Surt. Men det är vi själva som har satt oss här så vi ska köra stenhårt inför kval och ta vecka för vecka.

Söndagens match har BHK greppet om i 50 minuter.  Redan efter 10-12 minuter står det 6-1 till hemmalaget, bra fart framåt och stopp bakåt. Punkt på Linn Åberg i 60 minuter var ett vinnande koncept, säsongens storspelare var inte med i dagens målprotokoll och punkten hade Årsta svårt att hitta lösningar på, trots olika försök med två st m6 och en period utan m6 vart det svårt för motståndarna. Trion Bella Maja E Yunis gör alla en av sina bästa matcher försvarsmässigt. Efter ha nötat högt försvar hela veckan löser vi riktigt bra stundtals och utmanar 1 mot 1 där vi är starkare, så vi tvingar ner Årsta från 3-3 till ett 5-1, ett smart drag för där blir det jobbigt för oss. Efter 50 minuter blir det en dipp där Årstatåget forcerar fram och gör 4-0 på bara ett par minuter. Trots dipp håller damerna ihop det och vinner med 23-21, en match som blev en rysare till slutet.

+ i matchen

Maja Svanberg som är planens bästa spelare i 60 minuter, ett hästjobb i försvar som tar bort div1 bästa spelare och i anfall som tar det stora ansvaret och avgör matchen

Kvartetten Bella Yunis Maja E Christina gör det riktigt riktigt stabilt och bra försvars och målvaktsmässigt