Borlänge HK Damer 27 - 21VästeråsIrsta HK

Samling:15:30
Äntligen 2 poäng!
2022-02-07 08:46
Seger mot VästeråsIrsta

En tuff match och jämna steg efter varandra under hela första halvlek, stod det 15-15 efter 30 min.. Efter ett rejält prat i paus var det ingen snack om saken att vi ville ge bort den här poängen.

Efter en jämn start, ett par mål upp ett par mål ner så var det jämnt med VästeråsIrsta under hela första halvlek. BHK får det svårt i försvaret med att hitta helt rätt i 5-1 med spetsen.

VästeråsIrsta löser det väldigt bra och hittar in på 6-7 meter vilket leder till 5 st straffar i första halvlek..

Damerna får det svårt att hitta rätt i VI höga 5-1 vilket leder till 2 timeouter för att göra om och göra rätt. Maja Svanberg kliver in på m9 med sin snabba spelstil och bollar fram på engång till att kvittera så vi är lika igen.

Bra energi och ett härligt prat så var det inget snack om saken att i andra halvlek ville damerna inte ge bort 2 poäng. Efter 10-12 min så får VI en utvisning som vi tar vara på och går ifrån med ett par bollar och utökar ledningen som VI aldrig kommer ikapp.

Ett extremt bra försvarsspel och målvaktsspel i andra halvlek gör det svårt för gästerna som endast gör 6 mål. Vill lyfta fram Maja Eriksson idag som inte syns mest i målprotokollet men idag spelar 60 minuter med en vilja och ork som visar man kan spela 60 minuter till, styr vårat försvar så jäkla bra och kastar sig efter bollar både bakåt och framåt - en vilja av stål.

Idag kändes det som om allt bara släppte, försvaret i andra halvlek och anfallet egentligen under hela matchen hade ett flyt som vi inte riktigt haft förut, säger tränaren Therese Löfgren.

En kort period i första blir vi väldigt stillastående i anfall och där behövdes det 2 timeouter och en ton från ass tränaren Ola för att vi skulle förstå vad vi skulle göra.

Men en riktigt bra match av oss under 60 minuter och det här var 2 riktigt viktiga och välbehövliga poäng.