Borlänge HK Damer 21 - 22Uppsala HK Damer A

Serie:Dam 1 norra   Tabell >>
Samling:19:00
Årets första match
2022-01-20 08:33

Dagens match var en känslofylld dag, damerna ville framföra en fin gest för deras tidigare lagkamrat och vän Caroline som under helgen somnade in efter en tids sjukdom genom att skänka alla intänkter från dagens match till hennes cancerinsamling - Ung Cancers allmänna arbete och hedra Caroline med en tyst minut.

Vi tackar otroligt mycket för allas stöttande på plats och till alla bidrag som har skickats in, summan vi fick in från matchen är hela 4370kr, helt fantastiskt vad fina människor ni alla är.

Onsdagskvällen bjöd på årest första hemmamatch, efter en väldigt målsnål första halvlek steppar damerna upp sig och vinner andra halvlek med 15-12 men räcker inte och Uppsala vinner med 21-22..

Vi börjar bra och håller jämna steg med Uppsala i 15 minuter där dom tvingas ta en timeout som ger dom den utdelning dom vill ha och kan rycka ifrån 4-4 till 6-10 paus.

6 mål framåt på 30 minuter vinner vi tyvärr inte matcher på. Återigen har vi alldeles för många missar i lägen och tekniska fel som Uppsala straffar oss på direkt.

Hela andra halvlek jagar vi uppsala med 1 max 2 mål hela tiden men får inte riktigt till den sista skärpan och kommer tyvärr inte ikapp..

Andra halvlek ska vi verkligen ta med oss som vi vinner med 15-12, vi måste släppa på spärren och bara köra.

Det är klart det är en riktigt sur förlust med 1 mål, men finns många bra saker man kan ta med sig och utveckla vidare. Det är långt kvar, 9 matcher och många poäng vi är hungriga på.

+ i matchen

Malin Almqvist som tar på sig det största ansvaret i anfallsspelet och gör hälften av dagens mål

Maja Svanberg all cred till våran yngsta som idag tar ett stort kliv och visar ingen rädsla alls och kliver in och tar för sig rejält

Alicia Waller som hittat sin roll i m6/h6 med bravur, riktigt fina avslut och kontringsmål idag

Vill också nämna våran Yunis som idag fick göra sin första match med oss, hon har varit med enda från början och tränat med oss sen i september. En riktigt träningsflitit och underbar människa som får med sig hela laget med sitt glada humör, hon kommer att vara en otroligt viktig spelare för oss och vi är riktigt glada att ha henne med! Tyvärr ingen presentation i målprotokollet idag, men en farlig bolltjuv med en bra blick över spelet kommer hon göra sig väldigt presenterad framöver. Välkommen Yunis.

Maja Svanberg 1

Nästa match blir återigen en vardagsmatch, onsdag 26/1 spelar vi den uppskjuta matchen mot serieledarna IFK Örebro.